Selaa tietokantoja
- Näytetään 1 - 7 / 7
Hakutulokset
Yhteenveto:
ARTO on kotimaisten aikakauslehti- ja monografia-artikkelien viitetietoja sisältävä tietokanta. Viitetiedot pyritään luetteloimaan tietokantaan mahdollisimman pian aina lehden uuden numeron ilmestyessä. Tiedontuottajina toimivat korkeakoulu-, yleiset ja erikoiskirjastot, tiedekustantajat ja muut asiantuntijaorganisaatiot. ARTOon tallennetaan tieteellisten lehtiartikkelien viitteiden lisäksi artikkeliviitteitä eri aihealueiden ammatti- ja harrastelehdistä sekä kokoomateoksista. Aineistoa on kattavimmin 1990-luvun alusta lähtien, mutta myös vanhempaa artikkeliaineistoa koskevia viitteitä on paljon. ARTOssa on viitetietojen lisäksi runsaasti linkkejä artikkelien kokoteksteihin. Osa kokoteksteistä, mm. kotimaisia tieteellisiä julkaisuja sisältävä Elektra-aineisto, vaatii käyttöluvan. ARTO is the reference database and metadata reserve of Finnish periodical and monograph articles. In addition to a dedicated user interface, ARTO's information may be searched in Finna and they may be utilised via user interfaces, for example, in publication information searches in higher education institutions.
Yhteenveto:
Digi.kansalliskirjasto.fi -palvelussa ovat verkossa vapaasti käytettävissä Kansalliskirjaston digitoimat Suomessa vuosina 1771-1929 ilmestyneet sanomalehdet. Palvelusta löytyvät myös aikakauslehdet 1929-luvulle, osa jopa vuoteen 1940 asti ja teollisuuden pienpainatteita noin vuoteen 1944. -- Sivustolta voi hakea aineistojen sisällöistä mm. vapaasanahaulla, ajankohdan ja julkaisupaikan mukaan. Sivukohtaisesti saa näkyviin sivun tekstin, viitetiedot ja koko niteen voi ladata. -- Leiketoiminnolla voi kerätä omaan leikekirjaan kiinnostavia juttuja. Sanomalehtien artikkelihakemistossa on 1800-luvun lopussa kootut hakemistot lehtien artikkeleistä joista pääsee itse lehteen.
Digitoidut aikakauslehdet (Kansalliskirjaston digitoidut aineistot) Näytä tarkat tiedot
Yhteenveto:
Kansalliskirjasto on digitoinut kaikki Suomessa vuosina 1771-1920 ilmestyneet sanomalehdet, ja ne ovat käytössä tämän palvelun kautta. Uudemmat digitoidut sanoma- ja aikakauslehdet ovat käytettävissä kaikissa vapaakappalekirjastoissa. The National Library has digitised newspapers published in Finland from 1771 to 1920. They are available online. Some newspapers published after 1920 have also been digitised and are available in legal deposit libraries.
FENNICA Näytä tarkat tiedot
Yhteenveto:
Fennica - Suomen kansallisbibliografia on suomalaisen julkaisutuotannon tietokanta. Se sisältää tietoja kirjoista vuodesta 1488, lehdistä vuodesta 1771, sarjajulkaisuista, kartoista, audiovisuaalisesta ja elektronisesta aineistosta. Siinä on myös ennakkotietoja tulevista julkaisuista sekä tietoja ulkomailla ilmestyneistä kirjoista, joiden tekijä on suomalainen tai jotka koskevat Suomea. Myös tietoja pienpainateryhmistä sisältyy tietokantaan. Fennica-tietokannassa on lisäksi uutuusluettelo sekä kansalliskokoelmasta puuttuvan kauno- ja tietokirjallisuuden luettelo. Tietokanta muodostuu vapaakappalelain (laki kulttuuriaineistojen tallettamisesta ja säilyttämisestä (1433/2007) nojalla luovutetun aineiston pohjalta, ja kuvailussa noudatetaan kansallisbibliografiatyön kansainvälisiä suosituksia. Tietokanta karttuu vuodessa noin 16 000 monografia- ja noin 700 jatkuvien julkaisujen nimekkeellä. Tietokannassa on yhteensä noin 900 000 kirja- tai muuta monografiatietuetta (painettua ja sähköistä aineistoa), noin 73 000 jatkuvaa julkaisua (lehteä tai sarjaa) ja noin 52 000 karttaa. Fennica on myös kansalliskokoelman kokoelmaluettelo. Suomalaisten painettujen nuottien ja musiikkiäänitteiden viitteet löytyvät Viola-tietokannasta ja artikkeliviitteet Arto-tietokannasta. Contains information about monographs, serials, maps, audiovisual materials and electronic publications printed or produced in Finland. Fennica also includes materials published outside of Finland that relate to Finland or are written by a Finnish author.
Yhteenveto:
Finto on Kansalliskirjastossa ylläpidetty keskitetty ontologia- ja sanastopalvelu. Finton avulla käyttäjä saa yhdestä paikasta käyttöönsä hyvin laajan kirjon erilaisia metatietovarantoja. Finto tarjoaa paitsi yleissanastoja (Yleinen suomalainen ontologia - YSO, KOKO) myös monia erikoisalojen sanastoja ja ontologioita: esimerkiksi julkishallinnon, liiketalouden, lääke- ja kasvitieteen sekä valokuvauksen aloilta. Finto on vapaasti kaikkien käytettävissä ja selailtavissa. Finto is a Finnish service for the publication and utilization of vocabularies, ontologies and classifications. It provides a user interface for browsing the vocabularies andopen interfacesfor utilizing them in other applications.
Yhteenveto:
Union catalogue of Finnish university libraries. Sisältää Suomen korkeakoulu- ja yliopistokirjastojen kokoelmatiedot. Mukana lisäksi kansallisbibliografia sekä Eduskunnan kirjaston, Varastokirjaston ja Turun ammattikorkeakoulun kokoelmaluettelot. MELINDA sisältää myös tiedot ammattikorkeakoulujen kirjastojen, maakuntakirjastojen ja erikoiskirjastojen aikakauslehdistä.
Yhteenveto:
Kuninkaallisessa Turun akatemiassa (sv. Kongliga akademien i Åbo, lat. Regia academia aboensis) ilmestyi vuosina 1642-1828 noin 4433 väitöskirjaa tai muuta opinnäytettä. Digitaalisiin väitöskirjoihin on liitetty eri teoskappaleista löytyvät onnittelu- ja omistuskirjoitukset sekä muut aikalaismerkinnät. Kokoelman perustana on käytetty Jorma Vallinkosken luetteloa Turun Akatemian väitöskirjat 1642 -1828. Helsinki 1962-1966. Kokoelmaan on liitetty myös Pehr Kalmin (1716-1779) väitöskirjat. This collection contains 4173 digitized dissertations that were defended at the Royal Academy of Turku between 1642 and 1828. The collection also includes a number of Pehr Kalm's dissertations.