Mistä ihmisoikeudet saivat alkunsa? - Koskenniemi, Martti (Tieteessä tapahtuu, 2023)
Ihmisoikeudet eivät ole syntyneet tyhjiössä vaan monien historiallisten vaiheiden muovaamana. Kaikenlaisia etuja ja intressejä voidaan perustella ihmisoikeuksin, ja kamppailu niistä on syvästi poliittista. Tarkoittaako tämä sitä, että ihmisoikeudet ovat menettämässä merkitystään?
Keywords: ihmisoikeudet; oikeudet; vapaus; oikeus; politiikka