Ukrainan historia - Remy, Johannes; Jokela, Salla; Linkola, Hannu (Gaudeamus, 2022)
Ukraina on suuri eurooppalainen valtio, jonka kulttuurissa on aineksia sekä lännestä että idästä. Mistä ukrainalainen identiteetti muodostuu? Milloin ukrainan kansa ja valtio ovat syntyneet? Ukrainan laajat arot ovat historian saatossa olleet vuoroin temmellyskenttänä mongoleille, tataareille ja kasakoille, vuoroin kiistakapulana järjestäytyneille valtioille, kuten Kiovan Rusille, Puolalle, Venäjälle ja Itävallalle. Vuosisatojen kuluessa tästä kansojen kohtaamispaikasta on muodostunut koti ukrainalaisille ja heidän monenlaisille kansallisille asenteilleen.
Keywords: poliittinen historia; historia; politisk historia; Ukraina