Trends and explanations for socioeconomic differences in physical activity - Mäki-Opas, Tomi (Research / National Institute for Health and Welfare, ISSN 1798-0054, 2010)
Sammanfattning: Trender och förklaringar av socioekonomiska skillnader i fysisk aktivitet.
Keywords: Exercise; Socioeconomic Factors; Health Behavior; Physical Fitness; Population Characteristics; Motor Activity; Adult; Child; Parents; Attitude; Body Mass Index; Workload; Transportation; Social Class; Life Style; Leisure Activities; Recreation; Sports; terveyskäyttäytyminen; työolot; elinolot; aikuisuus; lapsuus; sosioekonomiset tekijät; sosioekonominen asema; erot; liikuntaharrastus; aktiivisuus; liikunta; väestötutkimus; sosiaaliepidemiologia; elämänkaari; nuoret; fyysinen aktiivisuus; kuntoliikunta; liikuntatottumukset; elintavat; befolkningsundersökning; socialepidemiologi; levnadslopp; ungdomar; fysisk aktivitet; hälsobeteende; levnadsförhållanden; vuxenhet; barndom; socioekonomiska faktorer; socioekonomisk ställning; skillnader; konditionsträning; motionsvanor; levnadsvanor; fritidsmotion; aktivitet; motion; arbetsförhållanden (omständigheter); Suomi; Finland